Mikadotaart die iedereen kan maken!

Een wow-factor hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Een mikadotaart is daar een mooi voorbeeld van! Hier verklap ik je waarom het niet moeilijk moet zijn…

Voor het zebrafeestje van Mr. M zijn eerste verjaardag maakte ik hem al. En ook voor de 5de verjaardag van Sjiek Magazine maakte ik de Mikadotaart. Velen vroegen me al naar het recept dus ik schrijf hier even neer in een blogpost. De ‘moeilijke’ versie maak ik helemaal zelf. Als ik zin heb, als ik tijd heb, als het me goed uitkomt. Ik gebruik hiervoor het lekkerste recept van een koningingentaart van mijn tante Lieve. Heb ik geen tijd: dan ga ik voor de makkelijke versie.

mikadotaart

Mikadotaart moeilijk

Benodigdheden: 300 gr boter // 300 gr bloemsuiker // 120 gr fondant chocolade // 120 gr melkchocolade // 7 eieren // doosje lange vingers // 3-6 doosjes mikadostokjes (afhankelijk van de grootte van de springvorm: hier 25 cm) // koffie of likeur indien gewenst

1) Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad
2) Roer de boter zacht (in de keukenrobot)
3) Voeg de gezeefde bloemsuiker langzaam toe, klop goed door
4) Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één toe, goed kloppen
5) Klop het eiwit tot sneeuw en meng het voorzichtig onder het chocolemengsel
6) Neem een springvorm en leg rondom de rand aan de binnenkant van de springvorm cellofaanpapier (om het kleven te voorkomen)
7) Leg op de bodem een laag koekjes (gedipt in koffie) en vul tot de bodem goed is opgevuld
8) Giet een laag van het mengsel op de koekjes
9) Leg nu weer een laag koekjes
10) Werk zo tot boven (3 a 4 lagen)
11) Laat opstijven in de koelkast
12) Neem de opgesteven taart uit de springvorm, laat hem op de onderkant staan
13) Neem het cellofaanpapier weg – voorzichtig
14) Zet hier nu de mikadostokjes rond voorzichtig. Als de zijkant wat kleeft, blijven ze wel een beetje plakken.
15) Helemaal rond? Doe er een touwtje rond zodat ze niet omvallen.
16) Prik er een taartslinger of een caketoppertje in om het helemaal af te maken.

Mikadotaart makkelijk

1) Koop een taart met een plakkerige zijkant (ik koos hier voor een zwarte woud cake van de Delhaize)
2) Herhaal stap 14 tot 16, haha!

Voila, ik zei toch dat een wow-factor niet altijd moeilijk moet zijn!
Tralala Ine

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.