Mr.M zijn eerste vat

Je hebt believers en non-believers als het aankomt op babyborrels! En ik begrijp dat. Ik begrijp dat je geen zin hebt in een (eet)zaal die je lagere-school-rillingen geeft, een grooooote berg fletse sandwichen met te veel boter en zwetende kaas of latjestaart in alle vormen en kleuren… Ik begrijp heel goed dat gastheren en -vrouwen vaak hun twijfels hebben over het al dan niet organiseren van baby-feestje. Ze weten niet waar te beginnen. Ze krijgen kriebels als ze denken aan de laatste babyborrels waar ze zelf zijn geweest. Of ze hebben helemaal geen zin in al dat gedoe. Maar zo een kleine nieuw leven, dat vraagt toch om gevierd te worden, op welke manier dan ook.

Feest! Mr. is geboren!

En als je dan toch beslist te gaan feesten wil ik je zeker goede moed inspreken: ook jij kan heel anders, creatief of niet. It’s just a matter of adding a little bit of LALA :-). Ik geef je wat tips. Wat dacht je van hier een daar een eye-catcher van een wow-factor die je helemaal in de sfeer brengt, een mix van lage en hoge tafels die gezellig in groepjes staan met een kleine DIY-versiering voor extra beleving, dezelfde sandwichen en latjestaart maar voorzien van toppertjes in dezelfde kleurtjes met de naam van babylief én een megagrote print van het geboortekaartje als wand voor de kadootjestafel. Het is maar een voorbeeldje maar echt, een DIY-inspanning en hetzelfde feestje kan heel anders beleefd worden door jezelf én door je gasten.

Ik hou van feestjes dus ook van babyborrels. En gelukkig Hubbie ook! Mijn man staat altijd als eerste te springen om de familie en vrienden weer eens bij elkaar te brengen (lees: sociaal beestje nr.1).  Moet hij er wel bij nemen: die ohhh en ahhh touch, en de eventuele stress daarvoor (want oh ja, die heb ik ook). Voor Mr.L gaven we twee jaar geleden een vat. We huurden het gezelligste biercafé van de stad af op een donkere zondag in januari: een eigen bierkaart met de favorieten biertjes van de papa, peter tot de omie, soep, boterhammen met spek en kipkap en veel nootjes maakte het tot een geslaagd winterfeestje.

Kon Mr.M natuurlijk niet achterblijven. Ook zijn komst wilden we graag vieren. Deze keer had mama in haar krollen om een andere locatie (en concept humhum) te zoeken. En gevonden: Kaaiman op Kaai16, uitgebaat door De Malle Koks was toen recent nieuw geopend en ik werd op slag verliefd op de inkleding. Denk aan witte marmeren tafeltjes, pallettenhoud, vele tinten groen en goud en een fantastische gentlemen’s bar. Het paste helemaal bij het thema en de kleuren van Mr.M zijn geboortekaartje.  Door het mooie weer konden we ook genieten van hun ‘Outdoor Gin terras’ gemaakt uit pallettenhouten tribune-elementen, ligstoelen, kleurrijke zitkussens en verse kruiden. Should I say more?

Concept: een paar uur gezellig een drankje delen met wat knabbels op de tafel, Mr.M in de koets als knuffelbeer voor iedereen en een sweet table van de hand van … jawel de gastvrouw! Deze laatste deel ik graag met jullie. De foto’s zijn niet zo mooi qua belichting maar soit, daar moet je maar even naastkijken.

Ik ging aan de slag met het geboortekaartje van Mr.L. De potten voor de suikerbonen die ik versierde met autootjes gebruikte ik nu voor de versgemaakte macarons en truffels. Het logo Mr.M printte ik in het groot af als background van de tafel tussen de suikerboontjes die ik ernaast ophing. De print met de autootjes gebruikte ik om mijn potten en staanders te pimpen én om leuke cupcaketoppertjes mee te maken. Daarbij kwamen nog lekkere mini-donuts voor de kids, pralines en natuurlijk de resterende suikerboontjes op de tafel in een grote pot. Versgemaakte mellowcakes (OMG) en een knaller van een taart, van de hand van (even noteren, jawel) Patisserie Mellow maakte het geheel af (hierover vertel ik je zeker nog meer). Niet verklappen aan de gasten maar omdat ik het succes goed kon inschatten, hield ik op voorhand wat lekkers opzij als ‘partyleftovers’. MAH!

Enkele fotootjes deel ik graag met jullie. Wil je zelf graag leren hoe je jouw feestje een wow-factor kan geven…ga snel eens snuiten in de workshops die ik geef. Of koop instant wow-factor in de shop :).

En dan hoor ik nu graag van jullie… ben je een believer of krijg je de kriebels van al dat gebabyborrel?

Tralalaaaaa, Ine

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table voor de babyborrel van Mr.M door Studio Lala

Sweet table: Studio Lala
Grafisch concept: Studio Lala
Knaller van een taart, mellows & macarons: Patisserie Mellow

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Reageer hier

Je e-mail zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangeduid met *


Reactie *