Ohlala Tatjana haar kerstboom (en die van Mathis)

person Gepost door: Tatjana list In: Gastbloggers Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 898

De kerstboom zetten. Tatjana maakt er graag traditiegebonden een familiemomentje van.

Tatjana haar verhaal

Enkele dagen geleden.
Buiten wordt het donkerder maar binnen is het lekker knus en warm. De uitverkoren spar staat al op zijn plaats. Ik zet een kerstmuziekje op de achtergrond om helemaal in de sfeer te komen. Dozen vol versiering van de zolder staan klaar om lekker in te rommelen. De kindjes maken ruzie om wie wat in de boom wil hangen...Vorig jaar maakte ik mijn ornamenten van papier (tip!) en ook dit jaar wil ik er een knutsel-en-frutsel moment van maken. Want daar hou ik van. Wel graag een stukje kidsproof, want net zoals mij houdt mijn zoontje van gezelligheid bij Kerst. "Mama, ik wil graag mijn kamer versieren als het sneeuwt!". Heerlijk toch! Wel jongen, op de sneeuw gaan we uiteraard niet wachten!

Een kerstboom voor jongens van bijna 5?
Bij het uitoefenen van één van mijn favoriete bezigheden, namelijk Pinterest afschuimen, kwam ik een kerstboom tegen VOL met dino’s! En om het nog feestelijker te maken, besloot ik om voor gouden dino's te gaan! In gedachten was ik de speelgoedbakken en knutseldozen aan het doorzoeken naar dino’s en gouden spuitbussen. Gelukkig bespaarde Ine me veel tijd en moeite want onlangs kwam ze met prachtige gouden mini-dino’s op de proppen! Een feestelijk touwtje eromheen en ze kunnen zo in de boom.

Wat kan je daar nog bij combineren om het eentonige te vermijden maar toch ook die warme kerst toets kan behouden? Mijn molentje begon te draaien en ik kreeg het geniale idee om gewoon he-le-maal Studio Lala te gaan. Ik had namelijk nog een heleboel dingetjes van Studio Lala die je heel veelzijdig kan inzetten. De lintjes in okerkleuren als strikjes. De pomponnetjes zijn ook nog steeds te schattig om ze in een vergeten hoekje te steken. Engelenhaar als slingers/opvulling. Honeycombs als kerstballen, helemaal niet breekbaar trouwens als de kleinste telg er stiekem mee gaat lopen. Mini piñata’s als speelse ornamentjes... je kan het zo gek niet bedenken! Mathis vond de kerstboom versieren een feestje op zich! Mama superblij.

Als extraatje wilde ik mezelf verwennen met een leuk DIY-project voor de grote kerstboom in de woonkamer. Omdat ik graag rust heb in huis tussen al de rush en de drukke periode die voor de deur staat, hou ik het simpel, zacht en toch feestelijk met een gouden randje. Ik maakte mijn ornamenten zelf met klei, bloemetjes en goud. Ik maakte platte vormen uit de klei en drukte hier gedroogde bloemetjes in. De afdruk die achterblijft is supermooi. Ik werkte met het bladgoud van Studio Lala de vormpjes af met een gouden detail. Ik vulde de boom verder aan met de lintjes en tasselslingertje in goud. Zo blij met het resultaat. En als kers op de taart, moet ik hem enkel nog omringen met de mooiste pakjes! Shopping tijd!

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en wens jullie hoe dan ook warme familiemomenten toe.

Liefs Tatjana

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen