Piece of (naked) cake!


Warning: preg_replace_callback(): Requires argument 2, 'stripslashes(strstr("\2\5","rel=\class=") ? "\1" : "<a\2href=\"\3\4\"\5 rel=\"colorbox\" class=\"colorbox\"><img")', to be a valid callback in /data/sites/web/studiolalabe/www/blog/wp-content/themes/Jacqueline/includes/modules.php on line 377

Naakt, bloot, uitgekleed, onbedekt, puur,… ik vind maar geen juiste vertaling voor deze schitterende nieuwe trend in taartland: THE NAKED CAKE! Je weet waarschijnlijk absoluut niet waarover ik het eigenlijk heb. Maar als ik één ding uit mijn glazen bol wil toveren, is het deze: The naked cake is een trend in wording!

Naked cake sweet table studiolala desserttafel

Het principe van een naked cake is heel eenvoudig. Laat de suikerpasta nu even achterwege om nog maar te zwijgen van al dat werk om je taart perfect af te smeren. Ja, waarom eigenlijk al die moeite doen als het ook heel eenvouding kan ínclusief een gegarandeerde wow-factor?

Het basis idee achter dit concept is het weglaten van de afwerking. Dit geeft je een natuurlijke, onbedekte sneak-peak van het ultieme lekkers aan de binnenkant. Het mooie aan deze aanpak is dat de kleur van de cake zelf én de vulling de toon zetten voor de gehele wow-factor van je desserttafel.

 

Credits: http://www.littleboxbrownie.com

Wil je meer naakt zien…

The naked cake staat voor puur in alle opzichten.  Puur in smaak, puur van uitzicht en puur in productgebruik. Meestal wordt een naked cake dus gecombineerd met natuurlijke elementen. Waarom extra versiering zorgen als de natuur eveneens als deco kan dienen. Ik denk bijvoorbeeld aan zomerfruit, lavendel, noten, chocoladedruppels of zelfs vetplantjes. Of overgiet ze nonchalant met een lekkere topping in chocolade of karamel. Deze elementen geven een rijk en kleurrijk karakter aan je taart. In vergelijking met andere taarten is de biscuit zelf én de vulling die je kiest een bepalende factor voor de look en feel. Ook hier wordt meestal gekozen voor natuurlijke kleuren.

Naked cake sweet table studiolala desserttafel Credits: Troy Grover Photographers

Het leuke aan dit concept is dat het helemaal DIY is. Vergeet dus de suikerpasta, het perfect afsmeren met boter crème of sukkelen met slagroom. Deze naked cakes zijn echt doenbaar voor de doe-het-zelf bakkers.

Enkele tips voor diegene die dit een keer willen proberen:

1)    Het geheim van deze cakes is dat je hem echt moet uitkleden: de bruingebakken rand rondom kan je eventueel verwijderen zodat de binnenkant echt te zien is.

2)    Probeer te experimenteren met de manier waarop je de vulling plaatst. Soms is het leuk deze nonchalant te verwerken maar ook afspuiten in rondjes vind ik een tof concept. En als je toch handig bent met boter crème kan je toch opteren om het strak af te smeren.

Naked cake sweet table studiolala desserttafel Credits: Burnettsboards.com en Polkadotbride.com

3)    Gezien deze cake niet bedekt is, moet je ermee rekening houden dat ze sneller uitdrogen. Maximum een dag op voorhand maken dus.

4)    Persoonlijk ben ik minder fan dit te combineren met verse bloemen gezien het mogelijk toxisch karakter. Ze zijn supermooi maar mijn inziens houden ze teveel risico in. Let vooral op dat je bloemen niet giftig zijn. Bovendien zijn de meeste snijboemen die je koopt, bespoten en dus niet ideaal om te combineren met voeding. Lavendel oogsten uit je eigen tuin is misschien wel een leuk alternatief?

5)    Dit leent zich echt om te werken met een leuke caketopper. Cake-wat? Klik hier voor enkele voorbeelden.

Naked cake sweet table studiolala desserttafel

6)    Dit concept kan je ook toepassen om minicakes te maken in plaats van cupcakes. Lekker afspuiten met een toefje botercreme: zalig!

Naked cake sweet table studiolala desserttafel

Ik zou zeggen, piece of (naked) cake voor de Do It Yourself’ers en WOW-effect voor de bruidjes! Give it a try enne… exemplaartjes mogen altijd gestuurd worden naar hallo@studiolala.be. Wie weet beland jij wel op onze Wall Of Lala Fame!

Laat me dan ook meteen weten hoe jij dit pareltje zou noemen want ik ben er nog altijd niet uit!

Tralala, Ine

Pssstt wist je dat Studio Lala aan een concept met zoetigheden werkt? Soon more to come! Wil je up to date blijven, zorg dan zeker dat je onze Facebook pagina volgt.

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

2 reacties op Piece of (naked) cake!

 1. Katlijn
  25 april 2014 om 23:17 (5 jaar geleden)

  Beste Ine

  Wat leuk geschreven! Als je het leest krijg je zin om er zo aan te beginnen. Bedankt voor de ideetjes om samen met mijn kids te doen en ik hoop dan nog veel ooooh’s te krijgen na het volgen van jouw tips ;-). OpmerKelijke groeten Katlijn

  Beantwoorden
  • ine@studiolala.be
   26 april 2014 om 10:28 (5 jaar geleden)

   Dank je Katlijn! Dan ben ik in mijn opzet geslaagd. Hiermee ga je ongetwijfeld een leuke lala-time beleven met je kinderen. Een fotootje van het resultaat mag je altijd sturen naar hallo@studiolala.be en wie weet beland je wel op onze Wall-Of-Lala-Fame :-).

   Lala-groetjes, Ine

   Beantwoorden

Reageer hier

Je e-mail zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangeduid met *


Reactie *