Recept taartje moederdag

person Gepost door: Ine Brands list In: Sweets Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 708

Mama verrassen met een zelfgebakken taart? Of liever zelf uitgekozen lekkers van de bakker pimpen? Misschien wel een taartje op maat laten maken. Het kan allemaal. Wil je graag bakken, kan je aan de slag met ons receptje.

Wij gingen voor een overheerlijke no bake mascarponecake met frambozensmaak en witte chocolade. Geïnspireerd op de limoen aardbeien taart van Jeroen Meus (één van de toppertjes in mijn eigen bakboekje), waarvoor dank Jeroen!

BODEM: 

- 200 gr sprits koekjes (zandkoekjes) met chocolade (recept van ons Lotte)
- 75 gram boter

Smelt de boter in een pannetje. Plet de koekjes of mix ze in je mixer fijn. Voeg de gesmoten boter toe. Neem onze springvorm, bekleed de bodem met een stukje bakpapier en stort de massa koekjes met boter erin. Zorg dat de koekjes overal gelijk liggen, zodat ze een stevige bodem kunnen vormen. Zet even in de frigo zodat het kan hard worden.

MASCARPONE VULLING

- 500 gr mascarpone
- 4 blaadjes gelatine
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 1 scheutje room 
- 6 eetlepels frambozensiroop
- 1 doosje verse frambozen

Leg de 4 blaadjes gelatine in koud water gedurende enkele minuten. Mix de 3 eigelen met de suiker in de keukenrobot tot een witte massa. Voeg er de mascarpone aan toe en klop luchtig. Kook een scheutje room en voeg hier de gelatine aan toe. Als dit is opgelost, voeg je dit geheel toe aan de mascarpone. Voeg hierna het smaakje, ik koos voor frambozensiroop, al mocht het nog iets krachtiger zijn van smaak (alle tips zijn welkom). Klop je eiwitten op tot ze stijf zijn en spatel ze eronder. Leg je frambozen op de hardgewonden bodem en stort de massa hierover. Klop je taartvorm even op het aanrecht zodat het zich mooi verdeeld. Zet dit in de frigo gedurende enkele uren.

ASSEMBLAGE

- 200 gr lange vingers
- witte chocolade
- sprinkles
- witte chocolade schilfers

Smelt de chocolade au bain-marie (of stapje, roeren, stapje in de micro). Of gebruik een chocolade dip. Deze laatste wordt mogelijks niet echt helemaal hard. Dip je lange vingers half in je chocolade en leg ze op een platte ondergrond. Sprinkel hier de sprinkles die je koos her en der over. Laat dit hard worden (eventueel in de frigo). Als ze hard zijn geworden, 'plak' je de koekjes rond je taartje dat opgesteven is. Komt de taart slecht los van je taartvorm, snij dan eerst even met een warm mes je vorm los. Opdat ze zeker goed blijven zitten, kan je een mooi lintje rond je taartje doen.

AFWERKING

Neem onze houten taarttopper erbij die je kan pimpen naar eigen goesting. Wij hingen er droogbloemetjes aan en werkten ‘m af met een labeltje van onze feestprint. Allen te krijgen in ons winkeltje. Deze feestprint kan je gratis downloaden in onze vorige blogpost. Houd onze Instagram in de gaten voor een handige droogbloementutorial! 

Ontdek hier de moederdaggoodies.

Laat het smaken, liefs Ine

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen