Spread some (sweet) love

person Gepost door: Ine Brands list In: Sweets Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 1231

We kunnen het allemaal gebruiken, een beetje liefde. Ze is de 'ups' tussen de 'downs' die we allemaal meer dan ooit ervaren, toch? Ze brengt warmte en vreugde, daar en wanneer we het het meeste nodig hebben. In welke vorm kunnen we die 'liefde' verspreiden?

In de vorm van een woord, een hand hulp, ... iets zoet? Verras, ontroer, verwarm, ... je zou ervan verschieten wat een kleine inspanning een wereld van verschil maakt voor de ander, je partner, je ouders, je bff of je naaste die het nodig heeft ...

Ik ging de zoete toer op voor Valentijn, enfin eigenlijk om het leven te vieren en 'mijn liefde' uit te delen haha: een zoet taartje, homemade cookies en chocolaatjes. Ik deed namelijk net een hele leuke Valentijn collectie in die heel hard naar mij lonkte om gebruikt te worden :). 

Ik deel op vraag graag het receptje van de taart dat ik gebruikte van Sofie Duron. Als er een zoete account is die je moet volgen is het wel die van haar... hup hup, allen daarheen. Ze heeft een heleboel fantastische recepten online staan en is zalig om te volgen. 

CAKE: 

Ik maakte de cake met de cakemix van Funcakes. Ik heb deze altijd standaard in huis (in zakken van 5kg oeps) om snel snel cupcakes te maken. Enkel eieren toevoegen en boter en dan even mixen en de oven in. Ik gebruikte voor 500 gram cakemix een hogere cakevorm van 18 cm diameter. Eens de cake uit de oven, leg ik hem ondersteboven (ook een tip van Sofie) om hem wat af te platten. Als hij afgekoeld is snij ik hem in drie lagen. De bovenkant en de onderkant snij ik eraf, omdat ik liever het zachte van de cake heb in mijn taartje. De afgesneden kanten kan je verbrokkelen en met een lekkere vulling in glaasjes doen. Of opeten tijdens het afwerken hahahaha.

MASCARPONE met CHOCOLADESTUKJES a la Sofie Duron

- 250 gr mascarpone
- 10 el poedersuiker
- 150 ml volle room
- 100 gr fondant chocolade (parels of in stukjes)
Mix de mascarpone samen met de poedersuiker tot een romig mengsel. Giet er de room bij en mix goed door tot een dikkere massa. Roer er met een lepel de chocolade stukjes door. Zet in de koelkast.

CHOCOLADE BOTERCREME a la Sofie Duron

- 100 gr fondant chocolade
- 200 gr zachte roomboter
- 150 gr poedersuiker 
- 4 eetlepels cacao
- 2 eetlepels volle room
Smelt de chocolade au bain-marie (of stapje, roeren, stapje in de micro). Klop de boter, suiker en cacao enkele minuten tot een zacht en egaal mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix deze goed onder de boter. Voeg tot slot de room toe en mix nog een laatste keer.

ASSEMBLAGE:

Dit recept van Sofie Duron was ECHT zalig: van de eerste keer geslaagd, zeer haalbaar. 

Dan komt natuurlijk nog de assemblage.

Maak een stapel van drie cakelagen met telkens een royale laag mascarpone ertussen. Zorg dat de lagen mooi op elkaar passen. Smeer een eerste laag botercrime op de zijkanten en bovenkant. Deze laag noemen ze de kruimellaag, en dient om de kruimeltjes vast te houden. Zet de taart nu een uurtje in de koelkast (must do) zodat de tweede laag als finale afwerking makkelijker gaat. Smeer een tweede laag op de taart, maak egaal met een paletmes of een deegschraper als je dat hebt.

AFWERKINGSTIPS:

- sprinkles to the rescue! Ik gebruikte de sprinkles van funcakes en één van onze hartjes cookiecutters. De cookiecutter legde ik op de taart in het midden en vulde ik dan met sprinkles. Voorzichtig weghalen en tadaaaaaaa. Aan de onderkant deed ik rondom de chocolate crispy pearls mix (zwaar fan van). 
- ik nam een leuk houten toppertje uit ons winkeltje en had het idee dit af te werken met groen. Ik gebruikte hiervoor verse tijm en wikkelde dit errond met een ijzerdraadje. Vind je het resultaat leuk? :)

Oh ja liefde en chocolade gaat bij mij hand in hand :). Daarom maakt ik naast koekjes met onze nieuwe cookiecutters ook chocolade pralines met onze chocolade malletjes van hartjes en zoentjes. Volg hiervoor zeker onze instagram want daar deel ik hierover nog enkele tips de komend dagen... 

Wil je zelf niet bakken... volg dan ook zeker onze insta want ook hier deel ik regelmatig werk van de lekkerste en mooiste taartenbakkers uit de buurt die met onze materialen werken. 

Tralalaaaaa Ine

Foto's: Charlotte Peeters fotografie

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen