Tafelaankleding van het seizoen

Vaak zijn er zo van die dagen (lees zo van die “druk druk, snel eten, plof in de zetel” dagen) dat ‘tafeldekken’ echt beschamend weinig voorstelt. Herkenbaar?

Maar soms … zijn er zo van die dagen dat er mij een goesting overvalt om de energie die ik in een lekkere maaltijd heb gestoken niet gewoon op te (laten) schrokken maar echt tot zijn recht te laten komen via een mooi gedekte tafel. Geef toe, het kadootje is toch veel fijner te openen als er een mooie strik rond zit, toch?

Ik ben er nog niet uit wat mij hiertoe triggert maar afgelopen weekend was het weer zover. Ik had zin om er werk van te maken… omdat het dekken op zich en het in elkaar boksen van een leuke opstelling vaak even fijn is. Of had mijn nieuw set borden hier iets mee te maken? Hmmmm…

En een aanpak waar ik echt van hou is: ‘do your thing’ met de dingen die voorhanden zijn. Dus toen het glaswerk klaarstond heb ik snel de schaar gepakt om in mijn tuin het beste van het seizoen te oogsten. En dat is op dit moment… lavendel. Zo schitterend mooi en zo dankbaar om te verwerken. ‘Less is more’ in dit geval. Ahja, en etiquette… daar wil ik het wel eens over hebben. Maar eigenlijk doe ik meestal gewoon waar ik zin in heb zonder ‘hard feelings’! De placemats zijn van de Casa en deze schitterende servetten vond ik in de Hema. Niet ver gezocht dus.

Alvorens we er weer een mesthoop van gemaakt hebben, heb ik wat fotokes getrokken. Wat denk je van het resultaat? Ik zal er maar niet bijvertellen dat de helft van mijn gasten compleet bedolven onder het oranje stof aanschoven… :-) als de mannen goesting hebben om te werken, moet je ze laten werken!

Tafelaankleding feesttafel decoratie feest

tafeldekken feest

PS Bruidjes die NU trouwen: lavendel is echt een topproduct voor je aankleding van jouw trouwfeest. Surf zeker eens naar Studio Lala’s Pinterest bord Bruidjes Lavendel! Wil je toch nog iets doen met lavendel later op het jaar: nu oogsten en laten indrogen geeft een goed en zelfs lekker geurend resultaat :)!

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on Twitter

Reageer hier

Je e-mail zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangeduid met *


Reactie *