Tatjana bouwt een circusfeestje

person Gepost door: Tatjana list In: Gastbloggers Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 1124

Gastblogger Tatjana bouwt een circusfeestje voor Mathis...

Januarifeestjes. De vele familiemomenten en drinks tijdens de feestdagen zijn net achter de rug en voor sommige staan al nieuwe feestjes voor de deur. Zo ook voor Tatjana en hare Mathis die 4 jaar wordt!

Tatjana haar verhaal

Onlangs stelde iemand de vraag waarom een feestje voor de kids elk jaar nodig is. Want een feestje of niet, cadeautje krijgen ze toch. Wel, voor mij is het duidelijk: het draait bij hen echt niet enkel om de cadeautjes, maar eens te meer om de beleving! Het begon deze verjaardag al toen we op de aftelkalender naar Sinterklaas keken. Daarop volgde vrij snel: “Wanneer is mijn feest, mama?”. Terwijl hij mij met grote blinkende ogen aankeek, begon hij vol vreugde te vertellen over een grote kroon zoals een koning, een taart en héél belangrijk, de kaarsjes die hij dan zou mogen uitblazen. Wel... voor die magische momenten geven we dus elk jaar een feestje!

Om die heerlijke fantasiewereld, waar ik zelf enorm van geniet, draaiende te houden kies ik voor een themafeest. Mathis zijn interesses zijn heel gevarieerd. Van Star Wars tot Super Mario Bros. Thema’s die nog lang meegaan, dus zoek ik iets specifieker. Op school hangt er boven zijn kapstokje een circustent! Super blij was hij, toen de juf hem deze aanwees op de eerste schooldag. Keuze gemaakt want het past op dit moment helemaal bij Mathis! En dan beginnen de research en voorbereidingen waar ik zelf zo van kan genieten bij een themafeestje. Gelukkig kan je van A tot Z bij Studio Lala terecht! In haar winkeltje vind je een prachtige vintage circus print. Ik hou er van om zelf iets meer creativiteit te kunnen toevoegen. Daarom kies ik een de dot's&stripes print die ik zelf nog kan aankleden naar wens. Dit doe ik d.m.v. kleurrijke pomponnetjes die ik als rode draad gebruik. Ooit al z’n schattige mini pomponnetjes gezien?! Ook voor kleine zus maak ik een pompennetjes outfit met naald en draad.

blog_tatjana_3.jpg

Ik waag me ook aan Ine’s befaamde ballonslinger. We maken er een circustent van, met rode en witte ballonnen. Deze heb ik de avond voordien gemaakt en opgehangen. Ine’s boek ‘Feest!’ zorgt hier voor een goede assistentie, zeker zo laat op de avond. Het puntje van de circustent is mijn basis waaruit ik de zijkanten er apart aan vastgebonden heb. Het is even zoeken maar als je dan ‘s morgens een blij kind ziet huppelen in de woonkamer geeft je dat zoveel voldoening.

blog_tatjana_44.jpg

Om te voorkomen dat er gewonden vallen bij gevaarlijke acrobatentoeren, zorg ik voor spelletjes:

• Met leuke bekertjes en enkele zachte balletjes maak je in no time een werpspel.
• Met diezelfde balletjes kan die gekke opa zijn jongleer-skills bovenhalen.
• Ik ontwerp een ‘plak-de-neus-poster’ waar de kindjes geblinddoekt de grote rode pompon zo goed mogelijk op de clown moeten kleven.
• Ik heb het nu een kleine versie gemaakt maar met een hoepel en papier maak je de gevaarlijke Ring Of Fire! De kindjes tover je dan in een leeuw met de prachtige manen die je in de webshop kan vinden. Wie durft het om door de ring springen?

blog_tatjana_2.jpg


Nu nog heel wat zoets toevoegen. De taart maakte ik deze keer niet zelf maar bestelde ik flink bij de bakker. Gekleurde snoepjes, macarons, en popcorn maken de sweettable op een gemakkelijke manier extra aantrekkelijk. Met zouten stokjes, marshmallows, chocolade en sprinkles hebben we de dag voordien samen wat lekkers gemaakt. Strongman zijn halters mochten niet ontbreken. Met marshmallows aan elke uiteinde van een zouten stokje, omhult met gesmolten chocolade en wat sprinkles voor kleur maak je ze in een wip! De zouten stokjes kan je ook apart nog voorzien van een laagje chocolade met of zonder sprinkles. Van zodra de chocolade in de koelkast terug is opgesteven kan je ze best bewaren in een afgesloten zakje zodat de zoute stokjes lekker krokant blijven. En hoe groter het feestje, hoe meer lekkers je nog kan toevoegen!

blog_tatjana_1.jpg

Ook zin in een circusfeestje? Om Ine haar vernieuwde webwinkel en mijn eerste gastblog te vieren, krijgen alle lalalovers de poster cadeau in hun mailbox binnenkort! Woopwoop!! Ben je nog geen lalalover, schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief en ontvang hem in je mailbox.

Hier geniet er alvast een kleine koning met pompon-kroon van zijn circusavontuur.

Liefs, Tatjana!

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen