Geometrische doosjes Tutorial


Warning: preg_replace_callback(): Requires argument 2, 'stripslashes(strstr("\2\5","rel=\class=") ? "\1" : "<a\2href=\"\3\4\"\5 rel=\"colorbox\" class=\"colorbox\"><img")', to be a valid callback in /data/sites/web/studiolalabe/www/blog/wp-content/themes/Jacqueline/includes/modules.php on line 377

Je vertrekt van een blad papier met de print van het doosje (of meerdere) erop. Indien je ze zelf afprint, opteer dan voor een iets dikker papier, zoals bijvoorbeeld 160 gram. Dit kan nog door je eigen printer, en is ook nog makkelijk te vouwen maar steviger dan het gewone 80 gram papier.

Als je wil, kan je je doosjes altijd pimpen met je eigen creativiteit. Werk met stiften, washitape, beschilder of bestempel ze. Dit kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het doosje. Wil je de binnenkant bewerken kan je dat beter doen als het print reeds is uitgeknipt.

Tutorial Geometrisch doosje

Knip de print uit op de buitenste grijze lijntjes. Het moet er ongeveer uitzien zoals de foto hieronder. De binnenste grijze lijntjes zijn de vouwlijntjes. Indien je deze knipt, kan je het doosje niet meer aan elkaar plakken. Best niet doen dus :-).

Tutorial Geometrisch doosje

Vouw erna het doosje op alle grijze vouwlijntjes. Zo krijg je kleine driehoekjes én plakvleugeltjes. Gebruik een vouwlatje om dit mooi te krijgen. Elk doosje heeft een 6tal witte plakvleugeltjes om het doosje aan elkaar te plakken (2 aan de buitenkant en 4 in het midden).

Tutorial Geometrisch doosje

Eens gevouwen, plakken we het doosje aan elkaar. Tip: hou het doosje zo dat de print richting jou wijst. Doe één voor één lijm op een vleugeltje en plak het vast aan de binnenkant van het nabijgelegen driehoekje. Als het goed vast is, doe je het volgende vleugeltje. Start met de vleugeltjes aan de binnenkant (eender welk). De buitenste doe je best als laatste om het geheel rond te maken. Ikzelf gebruik een stevige papierlijm.

Tutorial Geometrisch doosje

De buitenste vleugeltjes doe je best als laatste. Plak eerst het buitenste vleugeltje dat aan de onderkant van het doosje zit. Erna plak je het allerlaatste vleugeltje: zie foto hieronder.

Tutorial Geometrisch doosje

Voila klaar. Door de geometrische vorm kan je de doosjes kantelen zoals jij ze het mooiste vind. Gebruik ze als echt doosje voor op je bureau, voor je tafeldekking of op het aanrecht. Maar ze staan ook zeker mooi op zich, zonder ze te vullen. Veel lala-plezier ermee. Ine

Tutorial Geometrisch doosjeTutorial Geometrisch doosjeTutorial Geometrisch doosje

Reageer hier

Je e-mail zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangeduid met *


Reactie *