Beeld_Ine_aboutus.jpg

Mijn naam is Ine en heb een zwak voor feestjes. Waarom? Omdat het zalig is om me, naast een drukke dagtaak, op een creatieve manier uit te leven met één doel: het leven te feesten. Voor mezelf (te weinig), voor de mensen die ik lief heb (heel graag) en voor mijn drie zoontjes (over the top!). Er zijn van die dagen (lees: van die ‘druk druk, snel eten, plof op de zetel’-dagen) dat tafeldekken thuis echt beschamend weinig voorstelt. En soms… soms zijn er van die dagen dat ik heel veel zin heb om die lekkere maaltijd tot zijn recht te laten komen met een mooi gedekte tafel. En er zijn ook van die dagen dat ik rust vind in creativiteit, dat met mijn handen iets creëren zelfs een beetje therapeutisch werkt. En tot slot zijn er ook van die dagen die belangrijk zijn om bij stil te staan: dagen waarop vrienden over de vloer komen, dagen waarop de kids een jaartje ouder worden, dagen waarop je ouders een bloemetje verdienen…

Op die bijzondere dagen denk ik heel vaak aan de quote ‘Feest je leven!’. Ik word warm van het creëren van herinneringen, zo merk ik als ik door mijn fotoalbums blader. Elke dag kán een feest zijn. Ik neem mezelf telkens weer voor om meer te genieten van het leven, om meer tijd te maken voor mensen en dingen die voor mij echt belangrijk zijn. Lukt dat? Nee, zeker niet altijd. En het leven is een feest als je ervoor openstaat. De ‘slingers’ moet je natuurlijk wel zelf ophangen!

In 2013 startte ik Studio Lala als een blog waar ik mijn liefde voor alles wat food en design betreft wilde delen met de wereld. Met een zoontje dat toen net één ging worden, was het superleuk om de mouwen op te stropen voor meer creativiteit in mijn leven. Al snel ontdekte ik, als fervent Pinner, dat de DIY- en feestjeswereld zoveel groter was dan de winkel om de hoek en mijn knutseltechnieken van de lagere school.

Gaandeweg groeide mijn liefde voor sweet styling, grafisch werk en mooie feestartikelen. Studio Lala groeide van een blog naar een DIY-plek voor iedereen die zijn eigen stempel wil drukken op de belangrijke momenten in zijn/haar leven. Ik startte een online webshop met leuke goodies van over de hele wereld en ontwikkelde een eigen lijn in feestprints. Dit zijn grafische concepten die we zelf ontwikkelen (van vlagjes tot details voor je tafelaankleding en zelfs je bedankjes). Met de feestprints kan je zelf aan de slag en kan je al knutselend zorgen voor een wow-factor op elk feestje. Verder geef ik een heleboel workshops waar ik mijn DIY-passie met iedereen wil delen.

Mijn boek, "Feest!, creëer je eigen WoW-factor" is de kers op de DIY-taart. Het is dé bijbel voor iedereen die zelf feestjes plant: van een etentje met je vriendinnen tot een verjaardag, van een babyfeestje of een lentefeest tot een verrassingsfeestje voor je man en zelfs je eigen trouwfeest.

Een feestje organiseren, kan een feestje op zich zijn: de voorbereidingen, het bedenken van een leuk concept, het kiezen van kleuren, het uitwerken van DIY-tips, het experimenteren in de keuken en het aftellen naar the big day. Ik weet dat er heel veel mensen zijn zoals mij: die ook graag met hun handen bezig zijn, die ook graag na een drukke werkweek tijd maken voor leuke momenten én leuke aankleding. Gewoon, omdat ze het leuk vinden. Met Studio Lala wil ik je inspireren om op zoek te gaan naar je eigen wow-factor. Ik hoop dat ik je met de vele inspiratie kan stimuleren om ze toe te passen met jouw kleuren, elementen en sferen die je wilt creëren.

Enjoy en veel feestplezier. Tralala Ine

Ah ja, en psssst, laat ons meegenieten. Ik heb een hashtag die je kan gebruiken om ook andere te inspireren met jouw creaties. Want... creativiteit ontstaat tussen de hoofden en leren van elkaar is het DIY summum. #ohlalafeest #pretoogjesstrijders

Foto kledij Ginger www.fredginger.com

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen