Recept: makkelijke spookjes cupcakes voor Halloween

person Gepost door: Ine Brands list In: Recepten Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 333

Ben je net als mij fan van bakken? Ik toonde in een reel op Instagram hoe je helemaal zelf makkelijke spookjes cupcakes maakt voor Halloween. Easy, snel klaar en pretoogjes bij de kids gegarandeerd! Lees snel verder en ontdek het recept.

Dit heb je nodig: 

- cupcakemix = cupcakes die àltijd lukken (ik gebruik een mix van het merk Funcakes)

cupcakevormpjes

- aluminiumfolie, gerold in kleine bolletjes

- cupcake bakvorm

- voor de Swiss botercrème: 3 eiwitten (90 gr), 190 gr suiker, snuif zout, 300 gr boter op kamertemperatuur

- een spuitzak

- suikeroogjes om je spookjes mee af te werken. Ik gebruik kleine zwarte oogjes, maar je vindt in de handel heel wat soorten en maten.

Zo maak je ze:

Maak je cupcakedeeg met behulp van je eigen cupcakemix en verdeel over de cupcakevormpjes. Rol kleine bolletjes aluminiumfolie en plaats aan de zijkanten van je cupcakes in de cupcakevorm. Gebruik 4 bolletjes per cakeje, dit wordt de vorm van je spookje. Schuif in de oven en respecteer de baktijd op de verpakking. 

Maak ondertussen je Swiss botercrème. Ik ben grote fan hiervan, want Swiss botercrème is luchtiger dan gewone botercrème en is fijner om mee te werken (en om op te eten haha).

- Scheid het eiwit van het eigeel - doe het eiwit in een kom en warm dit au bain Marie met de suiker. Tot de suiker gesmolten is blijven roeren. Dit kan je testen door tussen duim en wijsvinger te testen of je nog suikerkristallen voelt. Doe dit geheel in een keukenmachine en klop het eiwit stijf. 

- Wacht tot het mengsel afgekoeld is en doe hier dan je boterstukjes (kamertemperatuur) onder - al kloppend

- Blijf kloppen tot het een mooi geheel vormt.

Afwerking:

Klaar om er een mooi spookje van te maken? Neem een cupcake in de hand en spuit de botercrème in 4 delen op de cupcake. Smeer met een klein mesje het geheel vlak. Werk je spookje vervolgens af: geef 'm oogjes en een mondje met de suikeroogjes.

Serveer op een mooi Halloween bordje en... Geniet van de pretoogjes!

Liever nog eens herbekijken? Klik hier om de reel met de tutorial nog eens te herbekijken. 

Liefs,

Ine

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen