Droogbloemen tutorial voor 60e verjaardag

person Gepost door: Ine Brands list In: DIY tips Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 448

Lalalover Jessie Jans bezorgde ons pretoogjes met haar originele droogbloemencreatie! Om haar schoonmama's 60e verjaardag te vieren vulde ze namelijk onze grote cijferframes met prachtige droogbloemen in plaats van met ballonnen. Ook proberen? Wij vroegen haar hoe ze aan de slag ging!

"Mijn lieve schoonmama werd in april 60 jaar. En, op welke manier kan je iemand beter in de bloemetjes zetten dan een feestje te geven en het letterlijk te decoreren in een bloementhema?"

Originele mix van DIY en nieuw

"Ik start meestal enkele maanden op voorhand (uit puur enthousiasme) met het zoeken naar inspiratie voor een feestje. Ik knutsel zelf graag en zo is er ook tijd en ruimte genoeg om zelf wat te maken. Pinterest is hier een hele leuke voor. Ik hou van de combinatie van nieuwe en zelfgemaakte decoratie. Voor de nieuwe decoratie vind ik bij Studio Lala altijd de leukste en origineelste dingen."

"Op Pinterest kwam ik heel vaak cijfers en letters tegen, rijkelijk versierd met bloemen. Zowel met verse als met droogbloemen. Ik wou het heel graag zelf eens proberen te maken maar wist niet zo goed hoe ik eraan moest beginnen. Ik was op zoek naar een mooi frame om zelf zo’n 60 in elkaar te knutselen. En toen ik in de webshop van Studio Lala deze mooie cijferframes zag staan dacht ik onmiddellijk dat dit een hele goede basis kon zijn."

Zo ga je aan de slag

  • Stap 1: maak het cijferframe aan de zijkant dicht met jutte stof. Zo is de zijkant aan de buitenzijde netjes afgewerkt en kan de oase er straks niet uitvallen.
  • Stap 2: vul het cijfer op met oase. Zorg er voor dat de oase dicht op elkaar ligt en goed is opgevuld, zodat de oase zelf niet kan schuiven binnen het frame. Wanneer je het frame rechtop zet met bloemen zorgt dit ervoor dat het een stevig geheel is.
  • Stap 3: opvullen maar! Dit is het leukste deel, waar je je creativiteit helemaal los kan laten. Vul het cijfer volledig met je favoriete droogbloemen tot er geen oase meer te zien is. 
  • Stap 4: zet het cijferframe voorzichtig rechtop, werk eventueel wat bloemen bij en... geniet van je creatie! 

Tip: gebruik eerst grote, goed vullende bloemen om de oase te bedekken. Ik vulde bijvoorbeeld het vlak op met stukjes pampasgras voor ik de andere bloemen gebruikte.

Pretoogjes tijdens het feest en later

"Oh en geen zorgen, mijn schoonmama vond het helemaal niet erg om 60 te worden. Integendeel, de droogbloemen 60 is nu een mooie eyecatcher in haar living geworden. Het herinnert haar aan het leukste feestje..."

Met dank aan Jessie Jans (@jessiejans) voor haar tekst, foto's en uitleg!

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen