Mijn to do list deze herfst!

person Gepost door: Ine list In: Sweets Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 922

De herfst heeft een speciale plaats in mijn hart. De dauw op het gras in de vroege ochtend doet me denken aan mijn trouwdag op 1 oktober. De paddenstoelen die komen piepen tussen het mos herinneren me aan vroeger toen ik samen met mijn papa de bos in trok op zoek naar deze mooierds. En de zon die tussen de bomen flirt met een prachtige kleurenpalet van geeft mij een enorme energieboost. Elke herfst zijn er zo een paar dingen die mijn hart vullen en die mee op mijn lijstje van leuke tradities/herinneringen komen. Ik deel met jullie graag mijn to do list hoe ik de herfst vier.

To do list deze herfst 

  • - Zoeken naar manieren om het terug warm te krijgen, gaande van een lekkere pomoensoep, de geur van kaneel in huis of een warme chocomelk met extra slagroom.
  • - Met de sjaal en dikke trui een mooie herfstwandeling maken met de kids. Al het moois verzamelen dat de natuur ons biedt en hier thuis mee leuke DIY’s bedenken.
  • - Bakken, uiteraard. Kaneelrolletjes, speculaas, wafeltjes, of een lekkere theekoek (zie onder).
  • - Picknicken bij zonsondergang. Ideaal als er nog een iets warmere dag is eind september of begin oktober. Dekentjes mee, een tasje thee of soep, wat zoetigheden, feest!
  • - Kastanjes roosteren in de haard of receptjes met geroosterde pompoen! Yummmm.
  • - Wat deco voorzien in huis in herfstkleurtjes, kaarsjes aansteken binnen en onder een dekentje een goed boek lezen.
  • - Samen met een grote zak popcorn een huiscinema organiseren.
  • - Vul zelf aan... wat maakt jou blij? #pretoogjesstrijders

Shop hier je wow-factor voor deze herfst.

Bakken

Familierecepten, i love it! Waarom? Omdat dit meestal de recepten zijn die gewoon ongelooflijk goed zijn. We blijven ze toch niet voor niks jaren, soms zelfs generaties, trouw? Bovendien brengen de smaken van een familierecept ook weer andere herinneren boven. Toch? Eentje van familie Brands is de theekoek. Als die gebakken wordt, fonkelen onze oogjes. En mijmeren we over het het vroeger was.

We delen deze pretoogjes graag met jullie. Dank aan nonkel Jos, expert theekoek, voor het recept.

Nodig: 400gr bloem / 300gr klontjessuiker(in 4 breken) of parelsuiker / 250gr margarine (goei boter) / 3 of 4 eieren / 50gr (blokje verse gist) of 10gr (droge gist) / 1 tas rozijnen / een halve tas lauwe melk / 2 pakjes vanillesuiker / 1 flesje (klein) amandelaroma / bakvorm 22/24cm

Doe de bloem in een kom en maak hier een kuiltje in. Doe hier de gist in met lauwe melk en laat dit een tijdje rijzen (luchtbelletjes). Klop de eieren apart los met de vanillesuiker. Laat de boter zacht smelten en meng dit onder de eieren en de bloem. Zorg dat zeker het deeg niet meer aan de wanden kleeft. Voeg eventueel nog wat bloem hiervoor toe. Voeg de rozijnen en de parelsuiker toe en kneed dit goed tot een mooi geheel. Voeg als laatste het amandelaroma toe en kneed nog eens goed door. Vet je bakvorm goed in. Doe het deeg erin en duw het gelijk met een vork. Laat het geheel 30/40 minuten rijzen op een warme plaats. Zet je oven de eerste 10 minuten op 220 graden en zet hem erna een beetje lager op 200 graden gedurende 20 min. 

Bakvorm 22/24 cm 

Smakelijk.

Vier jij de herfst? Vergeet ons niet te taggen, zodat we kunnen mee genieten en ons laten inspireren met jouw wow-factor. 

Tralala liefs Ine

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen