Ballongeheimen

person Gepost door: Ine Brands list In: DIY tips Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 5802

Een ballon lijkt zoiets simpels, maar geloof me, een ballon heeft veel geheimen. Enkele tips:

• Helium is schaars en dus niet goedkoop. Ga gerust voor creativiteit in plaats van helium: hang ze onderstboven, leg ze onder je buffet, maak er een superhippe ballonslinger van, ...

• Je ballon moet een bepaald volume hebben om hem te kunnen 'vullen met helium'. Je kunt elke ballon vullen met helium, maar als hij te klein is, zal hij niet omhooggaan. In mijn webshop staat dat er duidelijk bij welke ballon met en welke zonder helium kan. 

• Een latexballon en een folieballon hebben twee verschillende aanpak nodig. Helium zet uit bij warmte, wat voor een latexballon minder een probleem is, want hij is elastisch. Een folieballon kan bij uitzetting echter gemakkelijk scheuren als hij reeds maximaal is opgeblazen. Bij een hittegolf folieballonnen gebruiken is dus niet zo’n goed idee. Vervoer ze niet in een warme auto. Zet ze ook niet voor een warmtebron. Als je de ballon in de kou zet, is het normaal dat hij wat krimpt. Zet hem terug in de warmte en hij wordt weer mooi bol. Blaas bij warm weer je folieballon niet tot de maximale capaciteit (alle rimpeltjes weg).

• Een latexballon heeft heel kleine poriën die langzaam helium loslaten. Het is horror als de ballonnen die je de dag ervoor mooi opgeblazen hebt op het moment van de waarheid op de grond liggen. Een gewone ballon blijft gemiddeld 14-20 uur hoog zonder bescherming. Hoe groter je ballon hoe langer hij hoog blijft. Professionele vullers vullen je ballon met highfloat, waardoor de ballon aan de binnenkant beschermd is. Koop je busje Hi-float hier.

• De ene latexballon is de andere niet. Er zijn heel duidelijke kwaliteitsverschillen. Slechte ballonnen kunnen al kapotgaan bij het vullen of sneller springen. Ga dus voor een goede kwaliteit. Goedkoop = duurkoop is hier zeker van toepassing. De meerderheid van onze ballonnen zijn zelfs voor de professionele markt en dus van super kwaliteit. Echter zijn alle latexballonnen supergevoelig voor invloeden van buitenaf. Maak je bijvoorbeeld een ballonslinger op voorhand, bewaar hem dan op een donkere plaats en hang hem pas op op het laatste moment mogelijk.

• Een latexballon verliest zijn glans ondermeer door het zonlicht. Dit is een natuurlijk proces omdat de latexballon is gemaakt van natuurrubber. Je kan dit proces dus een beetje vertragen door de ballonnen pas op het laatste moment op te hangen. Dit proces ga je voornamelijk merken bij doorschijnende ballonnen. Persoonlijk vind ik het mat worden van de ballonnen soms zelfs heel leuk.

• Een ballon is het meest gevoelig voor springen als hij net gevuld is. Zelfs de kleinste oneffenheden kunnen hem dan doen springen. Maak je ballonslinger dus niet meteen aan de muur maar zoek ergens een haakje en hou hem van de muur weg. Als hij klaar is, laat even rusten en hang hem dan op. Opgelet: leg hem ook niet op de grond want het statische effect zorgt ervoor dat de ballon alle vuil aantrekt.

• Ik krijg heel vaak de vraag naar gewichtjes. Hier kun je heel gemakkelijk ‘out of the box’-denken. Je hoeft zeker niet honderd gewichtjes te gaan kopen als je eens een trouwfeest met ballonnen geeft. Vul kleine ballonnen gewoon met water of zand. Plak ze vast aan de tafel, neem een bloempotje en maak ze hieraan vast... Ideetjes genoeg!

• We moeten met ons allen beter zorg dragen voor moeder natuur. Enkele tips: Ballonnen gooi je in de vuilbak. Laat geen ballonnen vliegen. Gebruik minder helium. Latexballonnen zijn van bioafbreekbare kwaliteit want ze zijn gemaakt van natuurrubber.

• Wist je ook dat je ballonnen ook kan versieren. Koop mijn boek voor meer tips.

Tralalaaaa Ine

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen