Budgetproof feestje: 10 tips voor meer met minder

person Gepost door: Ine Brands list In: DIY tips Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 1828

We hear you. Het hoeft niet altijd duur te zijn om een leuk feestje te bouwen. Heb jij binnenkort iets te vieren? Lees dan snel onze slimme tips voor feestjes met een laag budget, maar een grootse wow-factor!

Tip 1: stel prioriteiten

Maak voor je begint met shoppen voor je feestje een lijstje voor jezelf: wat vind ik écht belangrijk bij mijn feestje? Laat je hierbij leiden door je eigen wow-factor en waar jij blij van wordt, en dus niet wat je gasten ervan zullen vinden. Misschien vind jij een leuke sfeer belangrijker dan het eten, of omgekeerd.  

Tip 2: pimp je taart 

Geen verjaardag zonder taart! Misschien kies jij er wel voor een prachtige themataart te laten maken. Maar wil je hier liever niet zoveel budget aan uitgeven, sla dan zelf aan het bakken of koop in de winkel een simpele taart. Die pimp je vervolgens makkelijk met toppertjes in jouw gekozen thema. Dat doe je met toppertjes uit onze webshop, zelf geknutselde toppers door het feestvarken, een leuke print op een stokje of zelfs een speelgoedje. En voilà, een themataart!  

Tip 3: shop slim 

Wist je dat je in de Lala-shop alle producten makkelijk kan sorteren op prijs van laag naar hoog, en dit in iedere categorie? Zo zie je in een oogopslag de leukste feestartikelen aan een lage prijs. We hebben naast een duurdere, exclusieve collectie ook een heleboel artikelen aan zachte prijzen. 

Nog meer slim shoppen: omdat we ook weten dat het niet allemaal zo eenvoudig is, maakten we speciaal voor jullie leuke feestpakketten gemaakt die je nu tijdelijk aan 10% korting shopt. Dit zijn complete themapakketten met alles erin om een feestje te geven. Budgetproof feestje nodig? Ontdek ze hier allemaal. 

Tip 4: combineer je aankoop

Iets nodig voor een verjaardagsfeestje? Combineer je aankoop dan met een seizoensaankoop (zoals Kerst, herfst, …), een tweede feestje of bestel samen met een vriendin om zo geen verzendkosten te moeten betalen. Vanaf 80 euro geniet je bij ons namelijk van een gratis zending. 

Valt jouw verjaardag bijna samen met die van een vriendin? Of volgt de verjaardag van het neefje heel snel op het feestje van jouw kindje? En komen er toch dezelfde mensen op beide feestjes meevieren? Bundel dan de krachten én het budget door samen een feestje te organiseren. Extra gezellig en goedkoop!

Tip 5: decoreer slim

Mijn ultieme tip om budgetproof feestjes te organiseren: concentreer je decoratie. Je hoeft niet heel je huis of feestlocatie vol te hangen. Hang gewoon alle decoratie samen op dezelfde plek voor een groter wow-effect. Goede plekken daarvoor zijn de sweet table, bij de stoel van de jarige, boven je tafel, … Zo heb je minder decoratie nodig voor een groots effect. En dat hoeft echt niet veel te zijn; combineer bijvoorbeeld een ballonslinger met een mooie taart en het is instant feest! 

Tip 6: investeer in een pons 

Met één ronde pons bouw je een heel feestje, zeg dat ik het gezegd heb. ;-) Maak zo je eigen confetti, slinger, toppertjes, … Helemaal DIY, gepersonaliseerd én budgetproof. 

Snuister ook eens door Pinterest en sla aan het knutselen samen met het feestvarken, meteen ook een toffe activiteit om te doen. Remember: DIY is the new perfect!

Tip 7: hergebruik

Weet je nog die doos die vroeger in je mama’s kast stond, gevuld met feestitems, die iedere verjaardag uit de kast kwam? Investeer net zoals je mama in feestdecoratie die je makkelijk kan hergebruiken bij volgende feestjes. Kleurrijke items scoren bijvoorbeeld altijd goed bij ieder feestje, en kan je indien nodig nog aanvullen met themaversiering. Denk maar aan een mooie happy birthday-slinger, een acryl taarttopper happy birthday, een kleurrijke slinger, ... Mooi opvouwen of afwassen en hergebruiken bij een volgend feestje! 

Tip 8: eigen inbreng

Slim decoreren begint bij je thuis en tuin. Kijk eens goed rond naar wat je thuis hebt staan en waarmee je je feesttafel kan opleuken. Een speelgoedje in thema, droogbloemen, mooie kaarsjes, … Of trek je tuin in en knip wat takjes groen voor de finishing touch. Als je dit combineert met nieuwe goodies of een exclusief stuk geef je toch weer een andere, thematische toets aan je feesttafel. 

Tip 9: ga voor die eyecatcher

Ik ken het dilemma. Een superleuke slinger gezien met een hoger prijskaartje? Of wil je echt graag die ene XXL ballonslinger om je feestje op te leuken? Vul je eyecatcher verder aan met goedkopere feestdecoratie. Zo hoef je niet in te boeten aan wow-factor, maar is je portemonnee ook tevree

Tip 10: een kleinere ballonslinger 

Bij Studio Lala hebben we het denkwerk al voor je gedaan en stelden we de mooiste ballonslingers samen vanaf €19,99. Maar wist je dat je ook eigen ballonslinger makkelijk kan samenstellen met losse ballonnen? Je hebt zo’n 33 ballonnen in verschillende groottes nodig en een touw. 

Mag het nog goedkoper zijn? Maak een kleinere ballonslinger zelf! Gebruik 2 zakjes van 12 inch ballonnen (gewoon formaat) en blaas ze in verschillende groottes op. Zo krijg je een mooie mini versie van onze ballonslingers.

Budgetproof feestje: en nu jij!

Houd ons lijstje met tips bij de hand en ook jij organiseert binnenkort een budgetproof feestje. 

Heb jij nog makkelijke tips voor budgetproof feestjes? Deel ze zeker met ons via onze social media kanalen. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren!

Tralalalaaaa,

Ine

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen