Louis en en zijn legofeestje

person Gepost door: Ine list In: Inspiratie Uit: comment Bericht: 0 favorite Hit: 1156

Louis en zijn legofeestje.

Kinderen kiezen voor hun kinderfeestje meestal dat als thema waar ze helemaal warm van worden. Volg je hun hierin, pretoogjes gegarandeerd. Maar hoe je dit concreet vormgeeft, dat kan nog alle kanten uit. En dat is juist wat ik als mama zo fijn vind: even lekker creatief mij laten gaan. En wat het resultaat ook is, een kus van de zoon en een bank vooruit. Daar doe je het toch voor, nietwaar?

Maar Mr.L wisselde toen hij 5 werd wel tien maal van thema. Dus hakte ik mee de knoop uit: voor zijn 5de verjaardag kozen we dino’s voor het kinderfeestje en werd LEGO het thema voor het feestje met de familie. Dus maakte ik een bricks feestprints en haalde ik uiteraard zijn lego (duplo) erbij om mijn sweet table te bouwen. Eigenlijk had hij maar één grote wens voor zijn grote dag: een ‘piramidetaart’ zoals hij het noemt. Weken had hij het er al over. Hij tekende hem zelfs voor mij. Niet zomaar eentje. Eentje met chocolade, drie lagen en aardbeien. Lang getwijfeld of ik hem zou laten maken of zelf wat zou ploeteren in de keuken met alle risico’s van dienst. ‘Lastminute mama’ zijnde, was er geen tijd meer voor grote bestellingen en ging ik dus noodgedwongen zelf aan de slag. Na een hele voormiddag zweten in de keuken was ik toch best fier op het resultaat. Ik zocht een recept van de ‘lekkerste chocoladecake’. Samen bouwden we (niet drie maar) twee lagen chocoladetaart met chocoladevulling, afgewerkt als ‘naked cake’ (dees is echt makkelijk, daarom kies ik daarvoor) met…chocolade. Wat aardbeien erbij om het fris te maken én …. mini chocolade legomannetjes die ik maakte. Supermakkelijk én wat een resultaat, al zeg ik het zelf. Een keertje niet uitgezakt, een streling voor de smaakpapillen en (bijna) helemaal zoals hij mij tekende. ‘Pluim voor mama’ dixit Mr.L himself (yay)!

Enkele foto’s. Tralala Ine
Blog_lego_1.jpg

Witte bekertjes kan je zelf versieren met kapotgeknipte ballonnen.  Leuk resultaat, toch? Surf naar mijn youtubepagina voor een leuk filmpje hoe je dit zelf maakt. De bekers en ballonnen vind je in mijn winkeltje.

Blog_lego_2.jpg

De labeltjes uit de feestprint dienen niet enkel om je taart te versieren. Plak ze op een stokje en ook je bloemen en plantjes op de tafel worden hier helemaal blij van. Als tafelloper koos ik voor lint in dezelfde kleuren als de feestprint, die ik drappeerde over de lengte van de tafel.

Wel een beetje knipwerk maar het loonde echt de moeite. Ik printte de legomannetjes af in het groot en knipte deze uit om een mooie backdrop te maken voor Louis zijn sweet table. Erna kregen zij een mooi plaatsje op Louis zijn kamer (moet ik ook al niet behangen of verven: yay).

Blog_lego_3.jpg

En ook de kroon maakte ik met het knutselpapier. Gewoon vanvoor een legomannetje erop en klaar is kees. De mooie bijpassende trui kreeg ik als kadootje van lieve Griet van Emma&Mona. De duplo van Louis maakte deel uit van zijn tafel en ook de legopiñata diende als staander.

Blog_lego_4.jpg

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Januari Februari Maart april Mei Juni Juli Augustus september Oktober november december

Nieuwe account registreren

Heb je al een account?
Log anders in Stel je wachtwoord opnieuw in Wachtwoord opnieuw instellen